Robert Redford

Robert Redford SWB
      2002
e:  RAMBO
u:  FREXIA
ue:  REX
 
Robert kom till oss genom en kompis.
Hon ringde och berättade om en jättestor halvblodsvallack som hon köpt och lånat ut till sin bästa kompis därför att han inte höll för den träning och tävling som hon önskade.
Hon berättade att kompisen inte klarade av Robert därför att han var så rädd för allting och att han inte ville följa med henne på uteritter eller in från hagen.
Han slängde sig av rädsla och ville inte gå förbi gårdar och liknande. Jag hade ju redan många hästar men lovade att vi skulle åka och titta på denne store kille.
Så gjorde vi.
Där i hagen möttes vi av en jättestor röd häst med en kropp som kunde tillhört en ettåring. Herregud vad han var mager. Höftbenen stack ut och pälsen var lång och smutsig. Ögonen var ledsna och öronen hängde.
Hans skor var endast tre och han hade broddar i hålen som var alldeles platta. Han hade inte skötts om på mycket länge.
En mycket ömklig syn.
Vi borstade och red honom på ridbanan och han var mycket trevlig. Hade en fin och luftig gång. Ronja red iväg på honom ner i skogen och han travade långsamt iväg.....
Vi bestämde oss för att ta honom.
Vi hämtade honom ganska snart och han var då borstad och manen var ryckt.
Han gick snällt på transporten och snart var vi hemma i Sillefall.
Där fick han nu bekanta sig med stall och omgivningar. Han fick en kompis i vår Welsh Bagheera och han var såååå snäll. Jag ryktade och ryktade, Vi skodde och skodde och skodde var tredje vecka i början. Hans ena hov var nästan helt borta och han hade jättestora hovsprickor. Han åt massor...... Hö och gräs och kraftfoder och hans blick blev gladare och gladare. Vi gick på långa promenader i skogen runt omkring. Sen började vi rida honom. Skrittade ut i skogen och råkade på kor och får och annat som han tyckte var läskigt.
Han ville inte följa med förbi i början men det tog lite tid och mycket tålamod och idag rider vi genom fårhagar med flera 100 får som skuttar omkring och förbi kossor i massor. Visst sneglar han men det funkar fiiiint nu.
Vi har startat honom i två lokala dressyrtävlingar och han har gått runt med fina procent.
Jag har fått en mycket fin Prins i Hästfamiljen .... En stor Röd, Vacker och mycket snäll halvblods kille vid namn Robert Redford <3

Tillbaka